Rusia acuză Marea Britanie că i-ar bloca accesul la informațiile obținute de OPCW în urma investigațiilor. Londra consideră că propunerea Rusiei privind demararea unei anchete comună este nepotrivită.
Cincisprezece state membre din cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice au votat împotriva propunerii, în timp ce doar șase au fost de acord. Alte 17 state membre s-au abținut.
Printre țările care au susținut propunerea Rusiei se numără China, Azerbaidjan, Sudan, Algeria și Iran.
Marea Britanie, Uniunea Europeană și SUA susțin că responsabilitatea Rusiei în atacul asupra fostului spion este singura explicație plauzibilă și au cerut Moscovei să răspundă la toate întrebările în legătură cu acest caz
Rusia neagă implicarea în atacul neurotoxic, susținând că ceea ce s-a întâmplat în Salisbury poate fi catalogat drept un „atac terorist”.
Ambasadorul Rusiei la OPCW, Alexander Shulgin, a declarat că abținerea mai multor state de la vot arată că mai mult de jumătate din consiliu „refuză să se asocieze cu punctul de vedere al Occidentului”.
Ministrul britanic de Externe a acuzat Rusia că încearcă să subminize ancheta Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice